Op zijn beurt droeg hij de fakkel over aan mijn moeder Jeannine die ook goed gekend is in Willebroek en omstreken.

Zelf heb ik al van jongs af aan de kneepjes van het vak geleerd. Met veel spijt in het hart heb ik het kermiswereldje achter mij gelaten.


Na enkele jaren met de gedachten dat wat mijn opa groot had gemaakt niet meer met de mensen te kunnen delen besloot ik in juli 2018 een foodtruck aan te schaffen genaamd 't Smoutebolleke 2.0. Begin 2020 besloten ik en mijn man, omdat we gedwongen moesten sluiten, onze foodtruck een flinke make-over te geven. Verschillende renovaties werden uitgevoerd en doopte het Smulgoud. 


Samen met ons kroostrijk gezin proberen wij zoveel mogelijk families te verwennen.


Iedereen die graag eens van onze smoutebollen willen proeven kan ons inhuren voor alle feesten.

Ook bedrijven kunnen bij ons terecht voor al hun eventementen.


Ondertussen ben ik al de 4de generatie en bestaat het recept 100 jaar! We stomen de volgende generatie klaar om er nog eens 100 jaar bij te doen.


Op de foto zie je mijn grootouders in hun eerste kermiskraam in 1947.

De uitlekkom die u ziet is nog steeds dezelfde die wij gebruiken. Deze is inmiddels ook al 73 jaar oud.

Elke smoutebol wordt dus uit een stukje geschiedenis geserveerd.

Een vleugje geschiedenis


Het begon allemaal bij mijn overgrootouders Louis en Maria. Zij trouwden in 1920 en deden de kermis met paard en kar. Jammer genoeg weten we zeer weinig over hun.

Zij gaven het recept door aan mijn grootvader Willem Van Rompaey, hij was een heel gekend figuur in Willebroek.

Tot op de dag van vandaag word er nog steeds over “de Willem” gesproken. Hij heeft jaren samen met mijn grootmoeder Maria Verlinden op de kermis gestaan. Frituur “Bij Willem” was gekend bij groot en klein.





Smakelijk